pátek 7. září 2012

Jak se žíje ,,sběračům"

Někdy se člověk opravdu diví, jak někteří lidé dokáží žít. Já vím, že to je nemoc, a že je těžké ji léčit - patří mezi obsedantně kompulzivní poruchy, kdy závislost na věcech ohrožuje až život daného jedince. Oni nedokáží nic vyhodit a jejich domy se tím pádem mění v ohromná, páchnoucí smetiště, kde by dobrovolně žádný zdravý člověk nebydlel.

Tato paní je závislá na hromadění potravin - asi jedna z nejnebezpečnějších věcí. Našli u ní potraviny prošlé i několik desítek let a nechtěla se rozloučit ani s jogurtem, který byl prošlý několik měsíců. Divím se, že vůbec ještě žije...




Těmto lidem nevadí se doma brodit v odpadcích, většinou přijdou o všechny své blízké, protože to je emočně dost vyčerpávající, když si nedají a nedají říct. Nejhorší je, když tam jsou děti... Ty pak končí v dětských domovech, když se s tou závislostí rodiče nedokáží vyrovnat.

A musel to být dřív hezký dům, prosluněný ...




Jedna těžce duševně narušená paní,  protože se nedostala k záchodu a měla ho nepoužitelný, -- tak radši nosila plenky pro dospělé - nepochopitelné, že ? Je vidět, že lidská psychika je velmi složitá.

Žádné komentáře:

Okomentovat